Чувството на умора и сънливост след хранене не е необичайна реакция на

...
Чувството на умора и сънливост след хранене не е необичайна реакция на
Коментари Харесай

Умората след хранене може да издава тези заболявания

Чувството на умора и унесеност след хранене не е необикновена реакция на организма. Консумацията на храна не би трябвало да ни кара да се чувствате изтощени, а енергични, написа електронното издание livestrong.com.

Умората след хранене може да се дължи на няколко аргументи. Консултирайте се с доктор, в случай че подозирате, че имате някакви здравословни проблеми, които водят до това положение.

Умората след хранене може да е симптом на заболяване.

Диабет

Диабетът е здравословно положение, което визира производството на инсулин, нужен за управление на равнищата на кръвната захар. 

При консумация на храна тялото стартира да съхранява захар в клетките си. Но при съществуването на диабет, организмът не създава задоволително инсулин, с цел да управлява количеството съхранявана захар.
Сбогом на умората: Как да възстановим силата си?
Да се ​​чувстваш добре, не е положение, а деяние. Звучи добре, само че в действителност не е толкоз просто. Как да се оправим с непрекъснатата отмалялост...
Прочети повече
Покачването на нейните равнища след потреблението на храна води до остатък и е повода за  отмалялост и заспалост.

Когато още веднъж се създаде задоволително инсулин, с цел да се контролират равнищата на кръвната захар, глюкозата се изразходва под формата сила и умората понижава.

Алергия

Някои съставки в храните могат да предизвикат алергична реакция. Това води до безсилие и отмалялост, откакто тялото ги усвои. 

В случая то би трябвало да изразходи силата, с цел да се освободи от алергена, признат посредством храната.
Храните, които ви карат да се чувствате изтощени
Оказва се, че храната може да бъде освен източник на сила, само че и причина за появяването на възприятие за отмалялост. Диетолози назоваха храните...
Прочети повече
В тази обстановка умората е предизвикана от защитната реакция на имунната система. Консултирайте се с доктор, в случай че подозирате, че страдате от хранителна алергия. 

Други медицински положения, които могат да доведат до унесеност след хранене, са цьолиакия и анемия, написа myacare.com.

Хората с храносмилателни разстройства постоянно се оплакват от унесеност след хранене. При тях преработката на храната се реализира по-бавно, в сравнение с при здравите човеци. Това води до разширение на антрума (долната част на стомаха).

Продължителното му разширение подтиква отделянето на химикали (невроендокринни вещества) и задейства блуждаещия нерв в централната нервна система, а това провокира унесеност.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент! Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика или самолечение!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР